Rychlá zachytávání

Rychlá zachytávání jsou okamžitá jednorázová zachycení skici. Za jednorázovou operaci se považuje načrtnutí libovolné entity skici (například přímky) od začátku do konce.

Výběrem konkrétního Rychlého zachycení dojde k odfiltrování jiných Zachycení skici, takže se můžete zaměřit na konkrétní funkce. S Rychlými zachyceními můžete provádět následující úkony:
  • Vybrat Rychlé zachycení za použití libovolného nástroje pro skicování v aktivní skice.
    Rychlá zachytávání můžete zapnout bez ohledu na to, zda je vybrána položka Zapnout zachytávání nebo Zachytávání skici v nabídce Možnosti > Možnosti systému > Vztahy/zachycení .
  • Poklepáním na Rychlá zachycení na panelu nástrojů zachováte zachycování pro další instance stejné entity skici. Toto zachycování bude aktivní do té doby, dokud nezvolíte jiné Rychlé zachycení.
    Pokud použijete metodu skicování klepnutím a přetažením, nemůžete na panelu Rychlá zachytávání vybrat Rychlá zachytávání, protože byste uvolnili ukazatel. Pokud použijete metodu dvou klepnutí, můžete Rychlá zachycení vybrat na panelu Rychlá zachycení použít toto zachycení k entitě skici.

Ovládání rychlého zachytávání

Ovládání Rychlých zachycení:

  1. Vyberte libovolný nástroj pro skicování a v aktivní skice postupujte následovně:
    • Nabídka. Klepněte na položku nabídky Nástroje > Vztahy > Rychlá zachytávání.
    • Místní nabídka Klepněte pravým tlačítkem myši a vyberte položku Rychlá zachycení.
    • Panel nástrojů Zobrazte panel nástrojů Rychlé zachycení.
  2. Vyberte požadované Rychlé zachycení.
    Chcete-li zobrazit položku nabídky Možnosti systému > Vztahy/zachycení, klepněte pravým tlačítkem na skicu a vyberte příkaz Možnosti vztahů/zachycení.